Τύπος: Φυσικώς Γλυκός Ερυθρός Οίνος από λιαστά σταφύλια
Ποικιλίες: Μαντηλαριά και Ασύρτικο
Πολύπλοκος χαρακτήρας και πλούσιο μπουκέτο γλυκών μπαχαρικών και αποξηραμένων φρούτων λόγω της 13 ετών παλαίωσης σε δρύινα βαρέλια.
Ιδανικό μόνο του ως επιδόρπιο ή συνοδεία γλυκών με βάση τη σοκολάτα ή την καραμέλα.
Ο αμπελώνας
Τοποθεσία: Πύργος και Θηρασιά, Σαντορίνη
Υψόμετρο: Έως 400 μέτρα
Ηλικία αμπελιών: 20-60 έτη
Κλάδεμα: Παραδοσιακή κουλούρα
Πυκνότητα φύτευσης: 200-230 φυτά/στρέμμα
Παραγωγή/στρέμμα: 300 κιλά
Τεχνικά χαρακτηριστικά
Αλκ. βαθμός (%) 14.5
Ολική οξύτητα (γρ τυγικού οξέος/λτ) 8.1
Ανάγοντα σάκχαρα (γρ/λτ) 4.0
pH 3.42
Οινοποίηση
Τα σταφύλια λιάζονται στον ήλιο για 8-10 ημέρες.
Αργή αλκοολική ζύμωση για 40 ημέρες.
Ωρίμαση: 13 χρόνια σε βαρέλια 225 λίτρων από γαλλική δρύ, κατά τη διάρκεια της παλαίωσης γίνεται απογέμιση των βαρελιών με Vinsanto.
Παραμονή στη φιάλη από το έτος εμφιάλωσης 2016
Ποσότητα παραγωγής: 5.500 φιάλες
Κατάλληλο για χορτοφάγους και vegans.