Η «Φάβα Σαντορίνης», είναι προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και προέρχεται από το φυτό “Lathyrus Clymenum L.” το οποίο καλλιεργείται αποκλειστικά στο νησί εδώ και 3.500 χρόνια.
Super Food: Η “Φάβα Σαντορίνης” έχει ιδιαίτερα υψηλή θρεπτική αξία καθώς είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες.
Χαρακτηριστικά: Η παραδοσιακή μέθοδος επεξεργασίας που περιλαμβάνει ωρίμαση σε υπόσκαφες κάναβες και ξήρανση στον ήλιο της χαρίζει αφρώδη, βελούδινη υφή και υπόγλυκη γεύση.
Tip: Ιχνηλασιμότητα. Στην συσκευασία αναγράφεται το όνομα του καλλιεργητή ως εγγύηση της προέλευσης και της αυθεντικότητας του προϊόντος.
Καλλιεργούμενη έκταση: 2.500 στρέμματα.
Στρεμματική απόδοση: 60 – 80 κιλά /στρέμμα.
Συσκευασία: 400 gr.
Ημερομηνία λήξης: 2 χρόνια από την παραγωγή.