Τύπος: Ερυθρός ξηρός οίνος
Ποικιλίες: Μαντηλαριά 100%
Βαθύ κόκκινο χρώμα με καφέ ανταύγειες.
Στην μύτη κυριαρχούν τα ώριμα μικρά κόκκινα φρούτα, μαρμελάδα τομάτας, σε φόντο βανίλιας και πιπεριού.
Γεμάτο σώμα, στρογγυλεμένες τανίνες και επίγευση διαρκείας.
Ο αμπελώνας
Τοποθεσία: Σαντορίνη
Υψόμετρο: Έως 400 μέτρα
Ηλικία αμπελιών: 40-60 ετών
Κλάδεμα: Παραδοσιακή κουλούρα
Πυκνότητα φύτευσης 200-230 φυτά/στρέμμα
Παραγωγή/στρέμμα: 300 κιλά
Τεχνικά Στοιχεία
Αλκοολικός βαθμός (%) 13.5
Ολική οξύτητα (γρ τρυγικού οξέως) 5.4
Ανάγοντα σάκχαρα (γρ/λτ) 3.3
pH 3.5
Οινοποίηση
Λιάσιμο των σταφυλιών για 1 με 2 ημέρες πριν την κλασική ερυθρή οινοποίηση
Ωρίμαση: 24 μήνες σε βαρέλια 225 λίτρων μεσαίου καψίματος από γαλλική δρυ 4ης και 5ης χρήσης
Συνολική παραγωγή: 10.000 φιάλες